Magasin X

Byggnationen är nu igång för våra blivande grannar, Magasin X, och i dagsläget har entreprenörerna börjat schakta för sponten som skall slås ner inom de kommande veckorna. 

Ljudnivån kan under närmaste tid bli relativt hög men allt kommer att hållas under de lagreglerade gränserna. De är noga med att utföra det arbete som är lite högljuddare under vanliga arbetstider (07.00 - 16.00). I samband med detta kan vår fastighet uppleva skakningar och har man egendom som är extremt värdefull och oersättligt så uppmanar vi att man tar lämpliga åtgärder för att skydda dem från att till exempel falla. 

När det gäller vår klätterväxt och planket som den klättrar på så har de för avsikt att byta ut planket då den börjat ruttna. Detta innebär att vår klätterväxt kommer att påverkas. Vi arbetar tillsammans med dem och försöker hitta lösningar för att bevara växten efter bästa förmåga och olika förslag har kommit på tal. Oavsett hur vi bestämmer oss för att lösa det så kan man förvänta sig dels att deras entreprenörer rör sig en del på vår gård och att det kanske till och med ställs upp en ställning på gräset för att stödja klätterväxten på. Det är inte heller osannolikt att en del av växten försvinner men vi är som sagt måna om att behålla så mycket som möjligt. 

Hör gärna av er till styrelsen om ni har åsikter kring hanteringen av klätterväxten som ni vill göra hörda.