Stamspolning av resterande stammar kommer ske den 7 februari

På grund av låsta förråd kunde inte alla stammar spolas för två veckor sedan. Stamspolarna kommer därmed komma tillbaka på onsdag den 7 februari för att ta hand om de sista stammarna.

Precis som förra gången kommer vi primärt spola från vinden men det kan vara så att spolarna behöver komma in i lägenheterna och därmed är det bra ifall ni antingen är hemma eller ställer ert lås i serviceläge.

 

Var kommer stamspolningen att utföras?

Stamspolningen kommer utföras för hela byggnaden och kommer att utgå från vinden. Detta innebär att entreprenören inte kommer behöva tillgång till era lägenheter i första hand.

Vad behöver jag göra om entreprenören behöver komma in i min lägenhet?

Om det under utförandet av arbetet skulle uppstå behov att ta sig i en lägenhet kommer innehavaren av den specifika lägenheten att kontaktas av entreprenören för att komma överens om när och hur.

Skulle entreprenören behöva komma in i din lägenhet, behöver du ställa låset i serviceläge. Serviceläge innebär att låset kan öppnas med en servicenyckel, utöver din egna nyckel. Du behöver alltså inte vara hemma i lägenheten när entreprenören ska utföra arbete där, förutsatt att du har ställt in låset i rätt läge.

Hur ställer jag in mitt lås i serviceläge?

Vi har bifogat en bild med instruktioner för hur man gör för att ställa in sitt lås i serviceläge.

En kort instruktion i text följer nedan:

  1. Använd standardnyckeln till din lägenhetsdörr, alltså inte den till sjupunkts-låset.
  2. Lås dörren som vanligt till klockan 12, alltså att nyckeln står rakt upp.
  3. Dra tillbaka nyckeln till klockan 10, så att nyckeln står upp på sneden.
  4. Dra ut nyckeln.

Nu ska ditt lås vara ställt i serviceläge.